Extra subsidie voor isolatie en warmtepompen in koopwoningen

Wilt u dit jaar uw huis verduurzamen? Dan heeft u vanaf nu de mogelijkheid om daarbij gebruik te maken van de extra subsidie vanuit de overheid. Het gaat hierbij om de uitbreiding van de ISDE-regeling waarbij de overheid geld beschikbaar stelt voor het aanschaffen van een warmtepomp of zonneboiler. Ook is het mogelijk om subsidie te ontvangen voor de isolatie van een koopwoning of een aansluiting op het warmtenet.

62 miljoen euro extra subsidie

Deze regeling bestaat al even en hier was eerder al 228 miljoen euro voor beschikbaar gesteld. Omdat de subsidie erg populair is heeft Rob Jetten, Minister voor Klimaat en Energie, nu 62 miljoen euro extra beschikbaar gesteld. Per dinsdag 18 oktober is dit extra geld beschikbaar.

“Rob Jetten, Minister voor Klimaat en Energie, heeft 62 miljoen euro extra subsidie beschikbaar gesteld.”

 

Hoeveel subsidie is er beschikbaar?

Afhankelijk van hoe u verduurzaamt en uw situatie, wordt uw subsidie berekend. Kiest u voor één ding om uw huis te verduurzamen, zoals het installeren van een zonneboiler, dan krijgt u tot ongeveer 15 procent van de kosten terug. Maakt u echter de keuze om meer dan één ding te verduurzamen? Dan krijgt u vanaf twee of meer verduurzamingen tot ongeveer 30 procent van de kosten daarvan terug.

“Maakt u de keuze om meer dan één ding te verduurzamen? Dan krijgt u vanaf twee of meer verduurzamingen tot ongeveer 30 procent van de kosten terug.”

 

Al veel aanvragen gedaan

Van het enorme subsidie bedrag van 290 miljoen euro is het overgrote deel al uitgekeerd. Dit is hard gegaan doordat er dit jaar tot nu toe 64.000 aanvragen zijn gedaan. Hierbij is er 56 miljoen euro subsidie toegekend voor het installeren van warmtepompen en is er 98 miljoen euro subsidie gebruikt voor het isoleren van koopwoningen.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) is de organisatie waarbij deze subsidie loopt. De RVO verwacht dit jaar uiteindelijk in totaal 80.000 aanvragen binnen te krijgen. Dit is twee keer zo veel aanvragen als in 2021. De subsidie van de RVO blijft tot 2030 bestaan.

“De RVO verwacht dit jaar uiteindelijk in totaal 80.000 aanvragen binnen te krijgen.”

 

Wat valt er onder de ISDE-regeling?

Onder de ISDE-regeling valt de aanschaf van de volgende woning verduurzamende maatregelen: warmtepompen, zonneboilers, isolatie voor uw woning (dak-, gevel-, zolder/vliering vloer-, spouw-, bodem- en vloerisolatie of HR-glas). Ook valt onder ISDE de aansluiting van uw huis op het warmtenet onder deze regeling.

Waar kan ik een subsidie aanvragen?

De aanvraag voor een subsidie kunt u aanvragen bij de Rijksoverheid dienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hier kunt u tevens een stappenplan vinden zodat u exact weet wat u nodig heeft om de aanvraag succesvol te kunnen indienen.

De kracht van "Airconditioning": Comfort en Efficiëntie

De Kracht van Airconditioning: Comfort en Efficiëntie Introductie: In de afgelopen decennia is de airconditioningtechnologie enorm geëvolueerd en heeft het een prominente plaats veroverd in onze huizen, kantoren, winkelcentra en voertuigen.…

60 tot 75 procent van alle woningen worden in de toekomst verwarmd met een warmtepomp!

De recent verschenen scenariostudie van Netbeheer Nederland beschrijft vier ontwikkelpaden voor het Nederlandse energiesysteem. In deze analyse laten Warmte365 en Dutch New Energy Research zien wat dit betekent voor warmtetechnieken bij…

Extra subsidie voor de verduurzaming van koopwoningen

Extra subsidie voor isolatie en warmtepompen in koopwoningen Wilt u dit jaar uw huis verduurzamen? Dan heeft u vanaf nu de mogelijkheid om daarbij gebruik te maken van de extra subsidie vanuit de overheid. Het gaat hierbij om de uitbreiding…

Extreme temperaturen in Nederland

Extreme temperaturen in Nederland India en Pakistan krijgen momenteel te maken met de meest heftige hittegolven die ze de afgelopen 100 jaar hebben gekregen. Ook in Nederland zijn extreme temperaturen niet uit te sluiten. In New Delhi,…